Woonwijk Beekweide II

Aan de noordkant van Renswoude, grenzend aan de Lunterse Beek en ten westen van woonwijk Beekweide, wordt de nieuwe woonwijk Beekweide II gerealiseerd. De wijk ligt in een groene omgeving en telt circa 190 woningen voor starters, gezinnen en senioren.            
Het woningaanbod bestaat uit zogenoemde beneden-bovenwoningen, rug-aan-rug-woningen, rijwoningen, appartementen, twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. Ook worden in Beekweide II zo’n 30 (sociale) huurwoningen gebouwd.

Ligging

Beekweide II wordt aan de noordzijde begrensd door de straat Beekweide, aan de oostzijde door de woonwijk Beekweide en Sportcomplex De Hokhorst, aan de westzijde door de Barneveldsestraat en aan de zuidzijde door de Meidoornlaan.            
Nu bestaat de locatie nog uit agrarische percelen en enkele bedrijfspercelen. Met het merendeel van de kaveleigenaren is inmiddels overeenstemming bereikt om op deze locatie woningen te bouwen.

Ontwikkeling

Woonwijk Beekweide II wordt in verschillende fasen ontwikkeld. De gemeente Renswoude werkt hiervoor samen met verschillende projectontwikkelaars. Op de interactieve kaart ziet u welke ontwikkelaar op welke locatie welke woningen bouwt. Beekweide II wordt een groene wijk met zo min mogelijk verharding. In het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan leest u daar meer over.

FaseAantalBouwtypenPrijsklassen
13WoonwagensN.v.t.
2181 vrijstaand, 4 geschakeld vrijstaand, 6 twee-onder-een kap woningen, 3 rijwoningen en 4 hoekwoningen.3 rijwoningen tussen 250.000 tot 355.000*
Overige woningen > 355.000
3a99 (geschakelde) vrijstaande woningenAlle woningen > 355.000
3b3212 beneden-bovenwoningen (soc. huur), 16 rug-aan-rug woningen (8 soc. huur), 4 rijwoningenAlle woningen tussen 250.000 tot 355.000* en sociale huur
4312 geschakelde vrijstaande woningen, 11 hoekwoningen, 4 beneden bovenwoningen (soc. huur), 14 rijwoningenDiverse prijsklassen

* Uiteindelijke prijs van de woningen afhankelijk van energieprestatie ((bijna)energie neutrale woning of nul-op-de-meter woning)

Planning

De gemeente Renswoude start na de zomervakantie 2023 met het bouwrijp maken van Beekweide II. Het is de bedoeling dat de bouw van de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2024 start. Kijk voor meer informatie over de planning van Beekweide II hier.

Nieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkeling van Beekweide II? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief Beekweide II.