Feestelijke bouwstart van Beekweide II

Op woensdag 12 juni 2024 sloeg wethouder Kees Eskes symbolisch de eerste paal als startmoment van de bouw van Beekweide II. Hij deed dat samen met Willemjohn en Rowen van de Mheen van projectontwikkelaar Van de Mheen. In de tent op het bouwterrein kwamen kopers, omwonenden en betrokkenen bij elkaar om onder het genot van een hapje en drankje het startmoment bij te wonen.

Duurzaam, groen en water

Wethouder Kees Eskes blikte in zijn toespraak terug op de planvorming die vanaf 2017 vastere vormen kreeg: ‘Belangrijk uitgangspunt was dat het een duurzame, gasloze wijk moest worden met ruimte voor water, groen, spelen en wandelen èn een mooi percentage betaalbare woningen. Fijn dat het nu realiteit wordt. Een mooie wijk waar meer dan de helft van de 200 woningen in de categorie ‘betaalbaar’ valt.’
De wethouder stond ook even stil bij de overlast voor omwonenden en sprak de hoop uit dat zij net als tot nu toe aan de bel trekken bij problemen. ‘Zodat we korte lijnen houden om overlast te beperken en het veilig te houden.’ Tot slot wenste hij de bouwers een droge bouwperiode en veel succes bij de realisatie van deze mooie wijk.

Eerste fase 26 woningen

Rowen van de Mheen vertelde iets over de achtergrond van het bedrijf en over de 26 woningen die zij bouwen in fase 1. Het gaat om 15 vrije sector koopwoningen, 4 middelduur koopwoningen, 8 sociale koopwoningen. De woningen zijn getekend door de architectenbureau Schippers Architecten uit Den Haag en de verkoop is/wordt begeleid door projectmakelaars: Henk Bos Makelaardij & Stroomberg Makelaardij. Ook stelde hij uitvoerder Jan Bieshaar voor aan de aanwezigen. Hij zal vaak aanwezig zijn in de gele bouwkeet op het terrein.

Toekomstige buren

Na het slaan van de eerste paal was er voor toekomstige buren en andere betrokkenen tijd om kennis te maken en samen vooruit te kijken naar de ontwikkeling van de nieuwe wijk.